Interview met

Laura Vlasblom


Op een regenachtige vrijdagochtend ontmoet ik Laura in een business lounge boven de A4. Direct na de kennismaking en een kopje cappuccino, raken we al druk met elkaar in gesprek. Laura is een warm mens en kan leuk vertellen. Ik hang aan haar lippen en begin met een paar standaard vragen.

Lees het volledige interview >>

Deskundigen

Soms zijn moeders verbaasd dat vaders

voor co-ouderschap kiezen

Isabelle van Houten, 39 jaar.
Beroep: echtscheidingsmediator in Utrecht.
Woont samen met haar vriend (die co-ouder is) en zijn twee kinderen.

Uiteindelijk kiezen in Isabelle’s praktijk vier van de tien stellen voor co-ouderschap, vertelt zij.“Het gaat er altijd om welke zorgverdeling het beste werkt voor de kinderen. Dat is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de ouders. Alle zorgregelingen hebben sowieso een ding met elkaar gemeen: duidelijkheid scheppen voor de kinderen, zodat die precies weten wanneer ze in welk van de twee huizen zullen wonen.”

 

Mijn levensmotto is: oog voor elkaar

en respect voor iedereen!

Christiane Franquinet, 60 jaar.
Beroep: opvoeddeskundige/speltherapeut; procesregisseur Centrum Jeugd en Gezin; werkzaam bij een welzijnsinstelling.
Getrouwd, drie kinderen (40, 37 en 26 jaar).

In Nederland is het inmiddels beter gesteld met de regelgeving rondom een scheiding dan tot voor kort het geval was. Evenals in België mag je in Nederland nu ook niet scheiden voordat er een ouderschapsplan is opgesteld en goedgekeurd. Gelukkig maar, vindt Christiane Franquinet. “Als de zaken voor het uit elkaar gaan goed zijn geregeld, komt dat ook de kinderen ten goede.”

Development by EverDesign ®